Hvilke sko er velegnede til at danse i?

Det er vigtigt at finde noget fodtøj som passer til dine fødder, giver god støtte og fungerer på det underlag du danser på. Flade sko med lædersål er mest velegnede til at danse i.

Det er vigtigt for dine ankler og knæ at du har fodtøj med glatte såler under forfoden. Du bør altid sikre sig, at du kan dreje uden at “hænge” fast i underlaget.

Hvis du skal til at starte på at danse Lindy Hop, så find et par flade sko eller sneakers der ikke er for tunge (gårdsangervariant), som din fod har det godt i. Sæt gaffatape under forfoden, det gør det lettere at dreje/glide hvis skoene ikke er glatte nok, og det er mindre belastende for knæene.

Sko og støvler i skind med lædersål til indendørs brug, der kan købes online i Europa
Jeg har selv købt sko hos de 4 øverste på listen. Fantastisk lækre sko og støvler og supergode at danse i.            

https://www.groovyfox.bg

https://www.slideandswing.es/es/

https://www.saintsavoy.com/en/

https://www.swing-it.eu/

https://www.facebook.com/harlemshoess

https://www.swivells.com/en

http://www.swingzlindyshoes.com/


Aris Allen – ‘Canvas dance shoe’ eller ‘Mary Jane Snub Toe Wingtip’   

http://www.swingdancestore.co.uk

Gode alternativer - Keds eller Kawasaki eller sneakers/snøresko/gårdsangersko der ikke er for tunge.

*Få skomageren til at sætte spalt/læder eller dansefilt under. De fleste skomagere/hælebarer ved hvad det er og har det på lager. Og ellers plejer jeg at forklare dem, hvad det skal bruges til. Det kan godt være en lidt kostbar affære, så vær sikker på at det er sko du kan holde ud at danse i. Bliver det lavet ordentligt holder det længe, sikkert længere end selve skoen ?? Dette er også en god ide med en indlægssål fra af hensyn til fødderne, der også gerne må holde længere end selve skoen. ??

 

Flere alternativer - hvis du ikke er til lædersko eller gerne vil købe sko du kan prøve i butikken, er der desværre ikke så mange muligheder i Danmark:                                         

Empire sko Tappernøje - https://www.empiresko.dk/  

Dansemessen Frederiksberg https://www.dansemessen.dk/

Dansebutikken Århus https://www.dansebutikken.dk/

*Fælles for Empire sko og Dansemessen er at de ikke har sko eller kun enkelte modeller der er beregnet til Lindy Hop. - Anniel sort/hvid dansesko til swing, minder om Aris Allens Mary Jane Snub Toe Wingtip, men disse giver ikke særlig god støtte til foden.    

Nogle lindyhoppere bruger sko som primært er tiltænkt jazz/showdans/zumba, hvor sålen er meget tyk og hvor den forreste og bagerste del af skoen er adskilt. Det er ikke min anbefaling, da man som Lindy Hopper har brug for at kunne få kontakt til gulvet med hele fodsålen, også selvom vægten selvfølgelig er på den forreste del af foden.

 

Både til indenfor og udendørs  

TOMS Canvas Alpargata                             https://www.boozt.com/dk/da/toms/women?search_key=toms


Facebook
– Salg/køb af swingdance sko    https://www.facebook.com/groups/1024303304401958/

 

Vi ses på dansegulvet

Stine / SwingFeet